Campers zijn gewilder dan ooit, de vraag ernaar is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Dat ze niet bepaald voordelig in aanschaf zijn, dat is bekend. Een gemiddelde camper kost al snel zo'n 70.000 euro nieuwprijs. Tweedehands kun je natuurlijk meer geluk hebben en kun je voor een slordige 25.000 euro al een bescheiden exemplaar kopen, afhankelijk van je wensen natuurlijk. De kans is meestal vrij groot echter dat een camper net buiten je budget valt, wat doe je dan? Wachten tot je opnieuw een buitenkans tegenkomt, of leen je het bedrag wat je net tekort komt?
Echte camperliefhebbers hoeven we niets te vertellen over de bijkomende kosten voor het in bezit hebben van een camper. Want je zult rekening moeten hebben met diverse kosten, namelijk:
● Aanschafprijs: merk en model, maar ook de leeftijd, de algehele staat en de kilometerstand bepalen de prijs
● Verzekering: een camper dient verzekerd te zijn middels een camperverzekering. Verzekeringspremies kunnen uiteenlopen naarmate de dekking: WA, WA+ of allrisk. De jaarlijkse kosten hiervoor lopen uiteen van ca 500 euro tot zo'n 2400 euro per jaar.
● Wegenbelasting: voor een camper betaal je wegenbelasting wanneer hij jonger is dan 40 jaar.
● Stalling: een camper zul je moeten stallen wanneer je niet beschikt over een privé terrein. De kosten voor een overdekte stalling bedragen ca 250 tot 700 euro per jaar (deze tarieven kunnen wisselen per stalling). Je camper mag doorgaans niet langer dan 3 dagen achtereen langs de openbare weg geparkeerd staan.
● Onderhoud: evenals auto's brengen campers natuurlijk onderhoudskosten met zich mee. Koop je een tweedehands camper, laat 'm dan eerst keuren als 'aankoopkeuring'. De aanschaf van een camper betekent immers een forse investering.
Campers brengen dus de nodige kosten met zich mee en kennen een hoge aanschafwaarde. Heb je dan net die ene buitenkans gezien, dan wil je die gewoon kunnen kopen. Beschik je niet over het volledige bedrag, dan is het afsluiten van een persoonlijke lening een stap die vaak genomen wordt. Natuurlijk kost de lening je geld in de vorm van rente, maar los je de persoonlijke lening ook weer snel af dan kun je al met al toch weer voordeliger uit zijn dan wanneer je de beoogde camper niet had gekocht en op een later moment een duurdere camper zou kopen.
Om voor een persoonlijke lening in aanmerking te komen zul je moeten beschikken over een goed, vast inkomen in vast dienstverband of als eigen ondernemer. Daarnaast wordt er gekeken naar jouw huidige financiële verplichtingen, je leeftijd en gezinssituatie en zal er een BKR-toetsing plaatsvinden.
Het regelen van geldzaken vindt tegenwoordig voornamelijk online plaats. Zo sluit je een persoonlijke lening af, of open je een bankrekening gewoon zelf online. De benodigde stukken hiervoor scan je in en verstuur je in een beveiligde zone. Na het aanvragen van een persoonlijke lening wordt de aanvraag behandeld en ontvang je binnen enkele dagen een persoonlijke offerte met een vast rentepercentage.